Skip to content

Bier van het Moment (14): Geniet & Geef 2017

Omdat de opbrengst van dit bier naar Stichting KIKA gaat, herhalen we deze maand het ‘Bier van het Moment’ van september nog maar eens. Kom langs en drink voor het goede doel!

Naam:
Geniet & Geef 2017
Brouwerij:
Jopen (Haarlem, NL)
Type:
Blond
Alcoholpercentage:
6%
Kleur:
Licht van kleur, met een klein troebeltje
Geur:
Aromatische hop met een toets van sinaasappel, salie en rozen
Omschrijving:
Een zacht, blond en toegankelijk bier met veel fruitige sinaasappeltonen. Naast gerstemout zijn ook havervlokken toegevoegd, wat zorgt voor een fluweelachtig mondgevoel. De goede proever ontdekt ook tonen van salie en rozen.
Wist je dat…:
‘Geniet & Geef’ is een jaarlijks terugkerende actie waarbij horecaondernemers zich inzetten voor stichting KIKA (KInderen KAnkervrij). Stichting Geniet & Geef kiest elk jaar een andere brouwerij uit om een speciaalbier te mogen brouwen. Dit jaar is de keuze gevallen op craft brouwerij Jopen uit Haarlem. Het Geniet & Geef bier wordt verkocht aan horecaondernemingen en de opbrengst van het bier gaat naar KIKA. In totaal wordt er 78 hectoliter van het bier gebrouwen, evenveel als het percentage kinderen dat momenteel geneest van kanker.

Twee jaar geleden werd de grote opening van het Geniet en Geef evenement gehouden bij ons in Café Blek.

Referentie:
Geniet & Geef 2017 – Jopen

N.B. Wij wisselen geregeld van onze tapbieren, zodat we het aanbod speciaal en gevarieerd kunnen houden. Het is dus mogelijk dat dit bier ten tijde van uw bezoek aan Café Blek is vervangen door een ander heerlijk bier!

Back To Top