skip to Main Content

Bier van het Moment (11): Weihenstephaner Hefeweizen


Naam:
Weihenstephaner Hefeweissbier
Brouwerij:
Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan (Freising, DUI)
Type:
Weizen
Alcoholpercentage:
5,4%
Kleur:
Troebel goudgeel
Geur:
Fruitige aroma’s, waarin banaan en perzik de boventoon voeren
Omschrijving:
De fruitige aroma’s, van voornamelijk banaan en perzik, komen ook terug in de smaak. De Weihenstephaner Hefeweizen is goed te combineren met bijvoorbeeld een stuk kip, mosselen of gerechten met geitenkaas. Deze gerechten staan bij Café Blek (geregeld) op de kaart.
Wist je dat…:
De Weihenstephaner Hefeweizen is de moeder aller tarwebieren. Weizen betekent ‘tarwe’ in het Duits, en heeft dus niets te maken met de kleur van het bier. De frisse zurige tonen in het bier worden verkregen door de manier waarop het bier vergist wordt. Dit in tegenstelling tot de meeste witbieren waar veelal citrus en koriander gebruikt wordt als smaakmakers. Doordat het gist nog in het bier zit, is de Weihenstephaner Hefeweizen mooi troebel van kleur.
Referentie:
Weihenstephaner Hefeweissbier

N.B. Wij wisselen geregeld van onze tapbieren, zodat we het aanbod speciaal en gevarieerd kunnen houden. Het is dus mogelijk dat dit bier ten tijde van uw bezoek aan Café Blek is vervangen door een ander heerlijk bier!

Back To Top