Skip to content
Affligem Tripel

Bier van het Moment (15): Affligem Tripel

Een nieuwe maand, dus tijd om weer een nieuw bier in de schijnwerpers te zetten. Deze maand is het de Affligem Tripel, die momenteel bij ons van de tap is te verkrijgen.

Naam:
– Affligem Tripel
Brouwerij:
– Affligem (Opwijk, België)
Type:
– Tripel
Alcoholpercentage:
– 9%
Kleur:
– Blond/Amberkleurig
Geur:
– Versgebakken brood, banaan en rijp fruit
Omschrijving:
– Zoetheid van restsuiker, gecombineerd met smaken van abrikoos en perzik. In de mond is de Affligem Tripel zacht, maar de nasmaak is kruidig en bitter.
Wist je dat…:
– De Affligem bierbrouwerij is opgericht in 1790 en heeft door de jaren heen veel gedaantewisselingen gehad. Meerdere eigenaren zijn de revue gepasseerd. Sinds de laatste eeuwwisseling is Affligem voor 100% in handen van Heineken. Door deze overname is onder andere het distributienetwerk vergroot. Slechts in België en Luxemburg doen de originele distributeurs nog hun werk, aangezien zij die markt door en door kennen.
De bieren van Affligem worden nog altijd gebrouwen volgens de originele receptuur van wijlen pater Tobias Vergauwen, de brouwmeester uit de jaren na de Eerste Wereldoorlog. Hij legde de recepturen van de bieren vast.

Referentie:
Affligem Tripel

N.B. Wij wisselen geregeld van onze tapbieren, zodat we het aanbod speciaal en gevarieerd kunnen houden. Het is dus mogelijk dat dit bier ten tijde van uw bezoek aan Café Blek is vervangen door een ander heerlijk bier!

Back To Top