Skip to content

Bier van het Moment (16): Gouden Carolus Cuvée van de Keizer – Whisky Infused

Het is inmiddels al weer eventjes 2018, de hoogste tijd voor een nieuwe editie van ‘Bier van het Moment’. In deze editie een zeer speciaal bier, in meerdere opzichten. Zo is de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer – Whisky Infused het eerste bier in deze rubriek die niet van de tap komt, maar we per tafelfles (75cl) verkopen. Ons nieuwe concept waar we per 1 november 2017 mee zijn begonnen! Heerlijk om te delen met vrienden, zodat iedereen geniet van hetzelfde bier. Voor het andere leuke feitje: zie ‘Wist je dat…’ onder aan dit artikel.

Naam:
– Gouden Carolus Cuvée van de Keizer – Whisky Infused
Brouwerij:
– Het Anker (Mechelen, België)
Type:
– Donker speciaalbier
Alcoholpercentage:
– 11.7%
Kleur:
– Donker
Geur:
– Whisky en kruiden
Omschrijving:
– De volle smaak van de Cuvée van de Keizer Imperial Dark (blauw), gecombineerd met de Gouden Carolus Single Malt Whisky. Een uniek bier. Krachtig van smaak met subtiele tonen van vanille, eikenhout en chocolade.
Wist je dat…:
– De Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused vindt zijn oorsprong in…. Café Blek!! Op 9 januari 2017 zaten vertegenwoordigers van Brouwerij Het Anker na de Horecava (de Horeca vakbeurs die jaarlijks in de Amsterdam RAI wordt gehouden) te genieten van een biertje in Café Blek, alwaar het idee is ontstaan om de Gouden Carolus Single Malt Whisky te gaan betrekken in het brouwproces om zo tot een nieuw bier te komen.

Referentie:
Gouden Carolus Cuvée van de Keizer – Whisky Infused

N.B. Wij wisselen geregeld van onze tapbieren, zodat we het aanbod speciaal en gevarieerd kunnen houden. Het is dus mogelijk dat dit bier ten tijde van uw bezoek aan Café Blek is vervangen door een ander heerlijk bier!

Back To Top