Skip to content

Bier van het Moment (17): La Trappe Quadrupel Oak Aged (Batch #28)

Nieuwe maand, nieuw bier!!

Naam:
– Quadrupel Oak Aged (Batch #28)
Brouwerij:
– La Trappe (Berkel-Enschot, Nederland)
Type:
– Quadrupel
Alcoholpercentage:
– 11%
Kleur:
– Amberkleurig
Geur:
– Bij het inschenken van dit bier is het kenmerkende turfrijke (peated) aroma van de Islay whisky al van een afstand waarneembaar. Deze ruig gerookte en gebrande turfgeur bepaalt dan ook voor een groot gedeelte het geurprofiel van dit bier. Het ruimschoots aanwezige eikenhout komt naar voren met de alcohol. Een vanille aroma valt op. De biergeur is slechts op de achtergrond aanwezig.
Omschrijving:
– In de smaak vallen de gebrande turfaroma’s ook op. De bitterheid van de eikenvaten en de zoetheid van de Quadrupel zorgen voor een afgeronde en zwaar whiskyachtige smaak. De nasmaak wordt gedomineerd door de hout tannines en de gerookte smaak blijft in mond en keel aanwezig.
Wist je dat…:
– Om een oude traditie in ere te herstellen, is Bierbrouwerij de Koningshoeven in 2009 gestart met het laten rijpen van La Trappe Quadrupel op eikenhouten vaten. Hierdoor ontstaat een uniek trappistenbier met een uitgebalanceerde smaak en bijzonder houtaroma. Inmiddels zijn we aanbeland bij batch nummer 29, maar batch nummer 28 is nu tijdelijk bij ons verkrijgbaar van de tap! Voor batch 28 is de volgende verdeling qua eikenhouten vaten gebruikt:
71% – Bruichladdich Port Charlotte Single Malt
29% – Nieuw Eiken Medium Toast

Referentie:
La Trappe Quadrupel Oak Aged (Batch #28)

N.B. Wij wisselen geregeld van onze tapbieren, zodat we het aanbod speciaal en gevarieerd kunnen houden. Het is dus mogelijk dat dit bier ten tijde van uw bezoek aan Café Blek is vervangen door een ander heerlijk bier!

Back To Top